Mange elever har svært ved matematik – lektiehjælp kan gøre faget sjovere

Matematisk læresætning
Mange elever har svært ved matematik – lektiehjælp kan gøre faget sjovere
Henrik Andersen
-
29/07/2022
-

Et af de fag som de fleste elever hader i skolen er matematik. Der er mange forskellige ting at holde styr på, og mange gange kan koncepterne i matematik være svære at forstå for eleverne, og lærerens ene tilgang til faget hjælper ikke nødvendigvis alle i klassen. Derfor er det ofte en fordel, hvis eleverne kan få hjælp til lektier i matematik derhjemme og få nogle andre perspektiver på faget.

Når mor og far ikke kan hjælpe med matematikken…

Men det er ikke altid at mor og far kan hjælpe med lektierne. De er måske ikke selv så stærke i faget. Når mor og far ikke kan hjælpe med matematikken, kan det være en god idé at finde en lektiehjælper, som typisk vil have mere tid til at forklare tingene grundigt, og derudover også vil have mulighed for at se, hvordan eleven arbejder med matematikken, så de kan give eleven den bedst mulige vejledning.

Denne en-til-en undervisning giver eleven mulighed for at stille spørgsmål løbende undervejs i undervisningen, og dermed få den bedste udnyttelse af sin tid.

Hvorfor har folk svært ved matematik?

Der er mange grunde til, at folk har svært ved matematik. For det første, så er det et emne, der kræver en del logisk tænkning, og hvis man ikke er god til at tænke logisk, kan det være svært at forstå matematikken.

Derudover kræver det også en del abstrakt tænkning, hvilket igen kan være svært for nogle mennesker. Endelig er det også et emne, der kræver en del praksis – især når man skal løse problemer. Hvis man ikke har øvet sig nok i at løse problemer, kan det også vise sig at være svært.

Hvorfor er matematik vigtigt?

Matematik er et af de fag, der ofte bliver kritiseret for ikke at have nogen relevans i hverdagen. Men det er faktisk ikke rigtigt. Matematik er nemlig en af de vigtigste færdigheder, man kan lære sig, og den kan bruges til rigtig mange ting i hverdagen.

For det første så er matematik en grundlæggende færdighed, som man har brug for i stort set alle andre fag. Uden matematik ville det være svært at lave beregninger og regne ud, hvad der skal til for at løse et problem.

Derudover så er matematik også en god måde at træne sin hjerne på. Når man laver matematiske beregninger og regnestykker, så træner man sin hjerne til at tænke logisk og rationelt. Endelig så kan matematik også bruges til at forbedre ens evner indenfor andre områder.

Eksempelvis så viser undersøgelser, at personer der er dygtige til matematik ofte også har bedre evner indenfor andre områder som eksempelvis musik eller sprogfærdigheder.

Ønsker du selv at forbedre dine matematikkundskaber, kan du også købe forskellige matematikbøger og førsøge at dygtiggøre dig på egen hånd.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!